Move.bg e мястото, което обединява хората, търсещи промяната. Това е платформа

...
Move.bg e мястото, което обединява хората, търсещи промяната. Това е платформа
Коментари Харесай

Необходима е зелена трансформация на държавата



Move.bg  e мястото, което сплотява хората, търсещи смяната. Това е платформа на жители и специалисти, които мечтаят България да успее и търсят устойчиви решения за по-добро бъдеще тук.

Чрез образуване на образования на зелен бизнес и живот в естетика с природата. Наскоро бе разгласен планът " Министерство без адрес “ . Ролята на  първото в света министерство в мета вселената  е да подтиква ръководството на страната, с цел да се построи потенциал с климатична експертиза във всяко едно ведомство и всяка една област.

" Министерството за зелена промяна без адрес е първото министерство в мета вселената. То е инструмент във виртуалното пространство.Всеки може да посети тази виртуална база и да се запознае “, сподели  Саша Безуханова, създател на Move.bg, в предаването " Нашият ден “ и добавя:


“Икономиката на бъдещето е зелена, климатичните политики са към този момент хоризонтални политики и е нужна акомодация към този развой. Европа е най-добре проведена във връзка с зеленото си развиване.

Виртуалното министерство на климатичния преход и зелената промяна е инструмент, с който желаеме да подканим българското държавно управление да построи тази експертиза в действителните ведомства и да построи механизми, през които тези служби да работят холистично, да работят дружно, както е в доста европейски страни, в които има такава подготвеност. “

" Очаква се до 2050 година да имат 250 благ. климатични мигранти. Това са хора, които няма да бягат от война, само че ще бягат от това, че на местата, в които живеят няма да има положителни условия. Ние би трябвало да подготвим обществените системи, тъй че да можем да живеем дружно. Днес би трябвало да работим интензивно, с цел да предотвратим резултатите на климатичната рецесия, които биха били евентуално по-разрушителни от войната в Украйна или Covid рецесията, която неотдавна преживяхме “, споделя още Безуханова и акцентира:

“Важно е да се основат устойчиви механизми, тъй че жители, специалисти, учени и страна да работят дружно. Направен е разбор на европейските практики за това по какъв начин работят подобен вид органи. Вече има отправени рекомендации и към българското държавно управление. “

Чуйте цялостния диалог в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР